Dette er et uddrag fra bogen "Mine 100 første opgaver som iværksætter". Se mere om bogen her.

To Do-system: Få bedre struktur i din virksomhed

Struktur! Nogle hader det, jeg elsker det! Men uanset om du hader eller elsker det, vil struktur gøre det nemmere at skalere din virksomhed, reducere konflikter mellem dine ansatte og opretholde tillid fra dine kunder. En ordentlig struktur hjælper os med at holde, hvad vi lover – opgaver, deadlines, møder osv.

Men struktur kræver en indsats, og i modsætning til herpes vil den faktisk langsomt forsvinde, medmindre du aktivt arbejder på at bibeholde den. Til gengæld har du en fordel, hvis du læser dette og lige har startet din virksomhed. Du kan implementere struktur og et to do-system fra starten, så nye medarbejdere vil acceptere strukturen uden at blinke. Hvis du derimod indfører to do-systemer og struktur senere og fortæller medarbejdere, der har arbejdet på deres egen måde de sidste to år, at deres metode ikke længere er god nok, kan du godt forberede dig på, at samtalen ved kaffemaskinen ikke vil handle om, hvor god en chef du er. Så få strukturen på plads fra starten, og vær et godt forbillede.

Her kommer værktøjer som Asana, Monday, Notion eller lignende projektstyringsværktøjer ind i billedet. Disse værktøjer hjælper dig med at organisere opgaver, kunder osv., så du kan holde styr på, hvad der skal gøres, hvornår det skal gøres, og hvem der skal gøre det.

Asana er et af de mest intuitive og brugervenlige værktøjer. Jeg bruger det til alle mine virksomheder, og jeg ELSKER det! Det er nemt for alle at bruge, og du kan hurtigt oprette opgaver, tildele dem til teammedlemmer og sætte deadlines. Det er dog også ret dyrt, men gratis, hvis du har under 10 brugere.

Monday er også et populært værktøj, og nogle vil måske mene, at det er bedre end Asana. Som jeg forstår det, er den største fordel ved Monday, at det er lettere at automatisere opgaver og processer. Jeg tror ikke, du går galt i byen ved at vælge Monday. Dog har Monday kun to gratis brugere, hvorfor det hurtigt bliver en dyrere løsning end Asana.

Notion er også et fantastisk værktøj, som er værd at nævne. Jeg har to ekstremt dygtige og strukturerede iværksætterkollegaer, der sværger til Notion. Det kan bruges gratis på individuelt plan (hvor du kan invitere op til 10 gæster). Jeg er dog ikke overbevist om, at det er det mest intuitive for hele organisationen, men det fungerer godt, hvis det primært er dig, der skal stå for projektstyringen.

Der findes mange muligheder derude, og der kommer hele tiden nye til. Hvis du går op i struktur, så find nogle anmeldelser og lister over, hvad folk i din branche anbefaler, og prøv dem af. Hvis du ikke er så struktureret, så opret dig i Asana, se en tutorial sammen med dine kollegaer, og begynd at bruge det hver dag. En god rutine, når du møder ind, kunne være: Tjek mails, overfør store opgaver fra mails til Asana, gå ind i Asana, og prioriter dine opgaver. Start fra toppen.

Hvis hele din virksomhed gør dette, vil du være langt foran dine konkurrenter. Det mener jeg virkelig – det er utroligt, hvor ustrukturerede mange virksomheder er, og de taber på det.


Dette er blot 1 af de 100 første opgaver du skal i gang med som iværksætter

Nick Irwin Hej, jeg hedder Nick, det er mig på billedet. Nøøøj hvor jeg bare bladre i den der bog, sikke vigtig jeg er... Anyways, jeg er iværksætter og dybt afhængig af at starte virksomheder. De sidste 10 år har jeg startet 8 og investeret i 16. Jeg elsker at være selvstændig, og jeg er overbevist om, at alle kan blive det. Det er faktisk ikke særligt svært.

Det sværeste er i virkeligheden at vide, hvor man skal starte. Så det har jeg løst for dig. Jeg har skrevet bogen "Mine 100 første opgaver som iværksætter", fyldt med noter fra mine sidste 10 år i iværksætteri.

Så hvis du kan lide indholdet og tonen, så hop til forsiden 100opgaver.dk og læs mere om projektet

Jeg har delt 10 af de mest søgte spørgsmål om iværksætteri som blogindlæg. Du kan læse dem her: