Dette er et uddrag fra bogen "Mine 100 første opgaver som iværksætter". Se mere om bogen her.

Få et Advisory Board (måske): Hvordan og hvem skal du vælge

Et advisory board er en gruppe af dygtige personer, der mødes med dig hver 2.-4. måned og giver dig rådgivning. Forskellen på dette og en bestyrelse er, at en bestyrelse har et juridisk ansvar og kan fyre direktøren, mens et advisory board intet ansvar eller magt har og sjældent bliver betalt.

Jeg har set det virke og set det fejle. Der, hvor jeg synes, det har virket bedst, er hos en tidligere investering, Elite Advertising. Her har Daniel (founder) personligt rakt ud til folk, han synes er spændende, via LinkedIn og spurgt, om de vil være med i et advisory board for hans virksomhed. En metode, jeg slet ikke troede ville virke, men som producerede et af de fedeste advisory boards, jeg har siddet i.

Så du kan gøre præcis det samme. Ræk ud til folk, og hør, om de vil hjælpe. De fleste, der drømmer om at sidde i bestyrelser en dag, vil gerne være med, da de kan bruge det som træning. Når du har fået folk med, skal du planlægge det første møde i god tid. Sæt tre timer af, gerne efter arbejde, så du ikke bliver forstyrret, og dit advisory board ikke skal tage fri. Sørg for aftensmad, snacks og drikke. Hav en agenda klar, og sørg for, at emnerne handler om ting, der går dårligt, eller ting, du gerne vil have hjælp til. Der er ikke noget værre end at være i et board, hvor founder bruger den første time på at prale om, hvor gode de har været siden sidst. (Sådan var jeg de første par gange, vi havde et advisory board-møde. Beklager Klaus, Maja, Martin og Michael).

Tag gode noter undervejs, specielt omkring de handlinger, du skal foretage til næste gang. Slut agendaen af med at planlægge en ny dag 2-4 måneder frem, og sæt det i kalenderen med det samme. Næste dag kigger du dine noter igennem og sender en mail til dit advisory board med en tak for deltagelsen og en liste over de opgaver, I har aftalt, du skal løse, inden du smider dem ind i dit to do-system.

Næste gang starter du med at fortælle, hvad du har ændret som følge af deres anbefalinger siden sidst, hvilke opgaver der er løst, og hvad det har betydet. Det viser, at du lytter og handler på deres råd, og det motiverer dem til at fortsætte med at hjælpe dig.

Det er respektløst at bede om folks tid og råd, sige, at du vil gøre, hvad de siger, og så ikke holde den aftale.


Dette er blot 1 af de 100 første opgaver du skal i gang med som iværksætter

Nick Irwin Hej, jeg hedder Nick, det er mig på billedet. Nøøøj hvor jeg bare bladre i den der bog, sikke vigtig jeg er... Anyways, jeg er iværksætter og dybt afhængig af at starte virksomheder. De sidste 10 år har jeg startet 8 og investeret i 16. Jeg elsker at være selvstændig, og jeg er overbevist om, at alle kan blive det. Det er faktisk ikke særligt svært.

Det sværeste er i virkeligheden at vide, hvor man skal starte. Så det har jeg løst for dig. Jeg har skrevet bogen "Mine 100 første opgaver som iværksætter", fyldt med noter fra mine sidste 10 år i iværksætteri.

Så hvis du kan lide indholdet og tonen, så hop til forsiden 100opgaver.dk og læs mere om projektet

Jeg har delt 10 af de mest søgte spørgsmål om iværksætteri som blogindlæg. Du kan læse dem her: